Alles over tanden

Bleken

Tegenwoordig is er erg veel vraag naar het bleken van tanden, en of het niet schadelijk is voor het gebit. Dit hangt een beetje af van de techniek die gebruikt wordt en hoe vaak iemand zijn of haar tanden bleekt.

Twee verschillende systemen

Wij bieden twee verschillende systemen om te bleken aan. Het snelste resultaat bereikt u met een behandeling bij ons in de stoel. Eerst zal onze assistente uw tanden polijsten en vrij van tandsteen maken, daarna volgt de bleeksessie die 4x15min duurt. Na deze behandeling zijn over het algemeen bij veel patienten de tanden een aantal tinten witter geworden. Hoe veel witter uw tanden zullen worden kunnen wij van tevoren nooit garanderen, ieders gebit is anders. Ook is er de mogelijkheid om na deze stoel sessie het bleken thuis voort te zetten om nog meer resultaat te halen of de kleur bij te kunnen houden met de thuisbleekset.

Een andere optie is om alleen zelf met een thuisbleekset te bleken, waarbij de op maat gemaakte bitjes een aantal nachten of overdag ingehouden worden. Deze manier is goedkoper dan de stoel sessie en duurt wat langer voor u resultaat ziet.
Voor welk systeem er gekozen wordt hangt natuurlijk van uw wensen af. Er wordt eerst een controle afspraak gemaakt om te bespreken of bleken voor u mogelijk is en welke optie het beste bij uw gebit past. Voor beide systemen is het van belang dat u geen gaatjes heeft. Ook is het belangrijk om te weten dat vullingen niet mee bleken. Na het bleken is er een kans dat er gevoeligheid van de tanden en kiezen ontstaat. Deze gevoeligheid is in de meeste gevallen na 24 uur weer voorbij. Het is extra belangrijk om te poetsen met een fluoride tandpasta. Eventueel zelfs met een tandpasta speciaal voor gevoeligheid.

De kosten voor welke behandeling u kiest verschillen en worden niet door een zorgverzekeraar vergoed. Voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden kunt u telefonisch contact opnemen of een van onze medewerkers aanspreken.